کشت وکار در ۷ هزار هکتار از زمینهای سرخس با هدف کنترل کانونهای فرسایش بادی و ریزگردها ممنوع شده است. مدیر املاک و زمینهای آستان قدس رضوی در سرخس گفت: تا پایان امسال حدود ۷هزار هکتار از اراضی مرتعی و دیمزارهای واقع در کانونهای ریزگرد در این شهرستان قرق میشود تا کشتوکاری در آن انجام نگیرد.
سروش نیکفرجام افزود: این طرح که به همت کارشناسان و پس از بررسیهای میدانی در ۶ ماه تهیه و تدوین شده است براساس مطالبات مردمی و طرح مطالعاتی سازمان منابع طبیعی اجرا میشود تا کانونهای فرسایش بادی و ریزگردها کنترل شود. وی با اشاره به وجود سه کانون فرسایش بادی در سرخس گفت: قرار است در مرحله نخست حدود ۳ هزار هکتار از زمینهای در اختیار املاک و اراضی آستان قدس قرق شود و در مرحله بعد حدود ۴ هزار هکتار از اراضی واقع در کانونهای خانگیران، صمدآباد و چاله زرد در دستور کار قرار گیرد.
مدیر املاک و زمینهای آستان قدس رضوی افزود: با توجه به اینکه کشت محصولات حتی به صورت دیم به علت شیار زدن زمین، در فرسایش خاک و گسترش ریزگردها موثر است، از امضای قرارداد با افراد برای کاشت جلوگیری شده است. نیکفرجام گفت: در قالب برنامهای ۴ ساله برای تبدیل اراضی به مرتع هدفگذاری شده است و چنانچه در این اراضی کشت و کاری انجام نشود، طبیعت میتواند دوباره خود را بازیابی کند. وی افزود: در شهرستان سرخس حدود ۱۳۰ هزار هکتار بیابان وجود دارد که این مساحت به سطح ۲۰۰ هزار هکتار در حال گسترش است، از همین رو در تلاش هستیم در قالب برنامهای مدون ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار از اراضی مرتعی و بخشی از اراضی دیمهزار را به مرتع تبدیل کنیم.
مدیر املاک و اراضی سرخس با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته برای مقابله با ریزگردها در سرخس اظهار کرد: در چند سال اخیر، در منطقه ویژه اقتصادی سرخس و جاده ترانزیت نیز کاشت درخت انجام شده است.با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.برگرفته از: خبرگزاری صداوسیما
|
|